Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Helder bleekgele kleur. De wijn opent met een sensatie aan geuren van tropisch fruit, hazelnoot, bloemen, aromatische kruiden en een ziltige mineraliteit. Zacht van smaak, fruitig en bloemig. Erg smaakvol en fris met een lange afdronk.
Voorgerechten met zeevruchten, risotto, diverse bereidingen van vis, gevogelte, kazen of oosterse gerechten in het algemeen. Ook heerlijk met de klassieke spaghetti carbonara!
Om zijn ultieme ‘wijndroom’ te bereiken, richtte Felice Mergè in de jaren ’90 het Italiaanse wijnhuis Poggio Le Volpi op. Het wijnhuis is gevestigd in Monte Porzio Catone, iets ten zuiden van Rome en heeft prachtige moderne kelders. De wijngaarden van Poggio Le Volpi beslaan 30 hectare. Poggio Le Volpi maakt al jaren toonaangevende wijnen in Lazio. Regelmatig vallen wijnen van dit wijnhuis in de prijzen. Zo hoort de Baccarossa tot de beste wijnen van Italië.
De druiven worden met de hand geoogst, ontsteelt en daarna zacht geperst. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten van 40L op een constante temperatuur. Rijping op gist in roestvrijstalen tanks.
De wijngaarden zijn gelegen in Frascati, in de Colle Pisano regio op 300m boven zeeniveau. De bodem is vulkanisch, rijk aan rode aarde en tufsteen, gelegen op heuvelachtige gebieden. De druif Malvasia Puntinata is een oeroud ras dat erg interessant is vanwege zijn aromatische kwaliteit en minerale expressie. Het geeft een heldere kleur aan de wijnen, een geweldige smaak en tegelijkertijd structuur en zachtheid.