Je winkelwagen is momenteel leeg
Productinformatie
Heerlijk met gerookte zalm, paella, geitenkaas, garnalen.
Met de hand geoogst, zonder persen. Alleen de vrije loop van het druivensap wordt gebruikt bij het maken van deze wijn. Gefermenteerd in eikenhouten vaten van 500 liter, waar de wijn gedurende vijf maanden in bewaard blijft.
Witte wijn gemaakt van Albillo-druiven, een zeldzame en schaarse inheemse druivensoort die momenteel wordt teruggewonnen door Clunia in zijn Bocigas-wijngaard. Deze ligt in de Spaanse provincie Burgos, op een hoogte van 1.000 meter boven zeespiegel. Op deze hoogte vormt het extreme klimaat van het gebied de stijl van de wijn en blijft hij fris en trouw aan het karakter van de druif. De hoge temperatuur van overdag daalt in de nacht waardoor tijdens de rijpingsperiode het proces langzaam verloopt en de ideale aromatische kwaliteiten van de druif zich ontwikkelen. Zanderige, kalkrijke bodems met veel klei helpen om concentratie en druivenkarakter te genereren.